Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 6 lomos de merluza frescos salpimentados (aprox. 180 g c/u)
- 200 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 200 g de cebolla en cuartos
- 2 puerros solo la parte blanca, en rodajas
- 50 g de pimiento verde italiano
- 50 g de vino blanco
-
250
g de caldo de pescado
lub 250 g de fumet - ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 2 cucharadas de mayonesa
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1322 kJ / 316 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 522.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza en salsa de guisantes y pimiento rojo asado
30min
Merluza con costra de patata y crema de puerros ahumada
45 Min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50min
Rape en salsa de puerros al azafrán
40min
Merluza al cava
1小时
Bacalao en salsa verde
30min
Pescadilla con langostinos en salsa
30min
Rodaballo al vapor con uvas
30min
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
40min
Bacalao con gambones y almejas
45 Min
Bacalao con fritada de espárragos, huevos y patatas
30min