Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de gruyère, coupé en dés
- 400 g de vacherin fribourgeois, coupé en dés
- 15 g de fécule de maïs
- 200 g de vin blanc sec
- 150 g d'eau
- 1 gousse d'ail
- du poivre moulu
- 1 - 2 c. à soupe de kirsch (opcjonalnie)
- 600 - 800 g de pain de la veille, coupé en gros cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3494 kJ / 834 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de gnocchi au Mont-d'Or
1 godz. 15 min
Velouté de poireaux et croûtes jambon-fromage
35 Min
Fondue savoyarde à la tomate
30min
Croûtes aux champignons
1 Std. 10 Min
Rouleaux impériaux (nems)
30min
Fondue savoyarde
25 min
Pain ciabatta
1 Std. 45 Min
Ravioles au poulet et au basilic
1 Std.
Fondue au fromage
20min
Fondue savoyarde
15 Min
Œuf poché sauce meurette
1 Std.
Fondue au fromage moitié-moitié
20min