Wersje kompatybilne
Côte de bœuf, sauce chimichurri, pommes en éventail
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 pommes de terre cireuses (à chair ferme), de belle taille, pelées et lavées
- 1000 g d'eau
- 8 tranches de bacon
- 25 g de beurre, coupé en huit
- poivre moulu
- 1 gousse d'ail
- ½ oignon doux, coupé en quatre
- 10 brins de persil frais, équeutés
- 6 brins de coriandre fraîche, équeutés
- le jus d'un citron jaune
- 5 c. à soupe d'huile d'olive
- 2 pincées de piment de Cayenne en poudre
- du sel
- 1200 g de côte de bœuf avec son os
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1999 kJ / 475 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marinade sauce BBQ (pour travers de porc)
2 godz. 30 min
Sauce béarnaise
20min
Sauce chimichurri
5 min
Carpaccio de veau vitello tonnato
1 godz.
Marinade teriyaki (pour brochettes de porc à l'ananas)
12h 20min
Vittello tonnato
4h 20min
Fish and chips, sauce tartare
1h 20min
Tournedos, sauce au poivre et pommes duchesse
1h 50min
Sauce tartare
10 min
Sauce béarnaise Mode Sauce
20min
Salade César
30min
Tartare de saumon avocat-concombre
50min