Urządzenia i Akcesoria
Rustic bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
15 slices
Składniki
-
wheat grains600 g
-
water400 g
-
fresh yeast or 3 tsp dried instant yeast30 g
-
buttermilk120 g
-
baker's flour plus extra for dusting150 g
-
salt1 ½ tsp
-
balsamic vinegar1 tbsp
-
malt powder (optional)1 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
230.4 mg
Białko
7 g
Kalorie
761.9 kJ /
181.4 kcal
Tłuszcz
1.1 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Buttermilk bread
2 godz.
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
Cheat's sourdough
74 godz.
Olive and fennel grissini
25 godz. 30 min
Home-style soda bread with spring onion
1 godz.
Potato cakes
45 min
Basic bread
1 godz. 35 min
Spelt bread rolls
1 godz. 45 min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Milk bread (Challah)
2 godz. 20 min
Baguette
3 godz. 45 min
Sauerkraut
168 godz. 35 min