![Rustic bread Rustic bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B712380-7C9E-4FD8-AF69-28E4D742FC5E/Derivates/D20443AF-F964-4347-94F4-32B2F2781008.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wheat grains
- 400 g water
- 30 g fresh yeast or 3 tsp dried instant yeast
- 120 g buttermilk
- 150 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp salt
- 1 tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp malt powder (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 761.9 kJ / 181.4 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 230.4 mg
Alternatywne przepisy
Cheat's sourdough
74h
Wholemeal crumpets
1h 40min
Spelt bread rolls
1h 45min
Soft butter rolls
1h 50min
Buttermilk bread
2h
Five seed bread
1h 50min
Home-style soda bread with spring onion
1 Std.
Lentil hotpot
12h 45min
Focaccia
2 godz. 5 min
Baguette
3hod. 45min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Basic bread
1j 35 menit