Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into cubes (3 cm)
- 300 g full cream milk
- 4 eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402.2 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 413.2 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
10min
Grand Marnier® soufflé
1h
Tiramisu
5h 20 min.
Berry mousse
5h
Sabayon
15min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min
Vegetable soup, eggs en cocotte with spinach
1h
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25hod. 15min
Frangipane cake
1h 45min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Cherry clafoutis
1h 5min
Crème brûlée
7h