![Cheese soufflés Cheese soufflés](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9DAA7BFE-21B2-4471-9FE1-6E0397F06890/Derivates/0FDD403F-B08D-40FF-939F-96A5BB7BF230.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 60 g plain flour, plus extra for dusting
- 150 g Gruyère cheese or Swiss cheese, cut into cubes (3 cm)
- 300 g full cream milk
- 4 eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402.2 kJ / 333.9 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 413.2 mg
Alternatywne przepisy
Tuna and olive empanaditas
4 godz. 5 min
Hazelnut torte
3 Std. 15 Min
Hollandaise sauce
15 Min
Apple cake
1 Std.
Béchamel sauce
20 Min
Potato cakes
45 Min
Quiche Lorraine
45 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Taleggio risotto with balsamic caramelised onions
55 Min
Gin and lime pie
3h 10min
Berry mousse
5 godz.
Crème brûlée
7 godz.