Urządzenia i Akcesoria
Hazelnut torte
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 portions
Składniki
-
butter for greasing
-
raw sugar250 g
-
hazelnuts plus extra for decorating250 g
-
salt1 pinch
-
water40 g
-
egg yolks8
-
cornflour60 g
-
plain flour40 g
-
baking powder1 tbsp
Filling
-
egg1
-
caster sugar100 g
-
instant granulated coffee10 g
-
pouring (whipping) cream chilled (see Tips)500 g
-
desiccated coconut for decorating
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
113.8 mg
Białko
10.1 g
Kalorie
2047 kJ /
487.4 kcal
Tłuszcz
33.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
12.3 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate pudding
6h 30min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2h 10min
Lemon cake
2h
Three meat roulade
2h 5min
Coconut rum sauce
15min
Honey crème caramels
25h 55min
Orange and almond cake
2h 20min
Marble cake
2h
Apple tart
1h
Coconut butter cake
1h
Chocolate fondant cake
40min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h