Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gingerbread cookies
- 100 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g golden syrup
- 100 g brown sugar
- 1 egg
- 60 g gluten free self-raising flour (see Tips)
- 180 g gluten free flour mix (see Tips)
- 40 g coconut flour
- 30 g arrowroot flour, plus extra for dusting
- 1 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 3 tsp ground ginger
- 1 tsp mixed spice
Royal icing
- 240 g white sugar
- 1 egg white
- ½ tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 597.7 kJ / 142.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 26.2 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free birthday sponge cake
1h 10min
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
1h 30min
Gluten free waffles with maple bacon
1h
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
Buttercream icing
10 min
Gluten free gingerbread house
4h 45min
Gluten free ANZAC biscuits
45min
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
2h
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Gluten free lamingtons
1h 30min
Gluten free chocolate brownie
45min
Perfect party cookies (allergy free)
45min