![Italian "Baked" Beans Italian "Baked" Beans](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9018FCA9-F366-4B08-A745-0EF3768DB20F/Derivates/D5380B28-1111-412A-BF49-C339C90FCA32.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 225 g pancetta, diced
- 225 g tomato sauce
- 225 g vegetable stock
- 45 g molasses
- 30 g dark brown sugar
- 30 g Dijon mustard
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp salt
-
½
tsp dried sage leaf
lub ½ tsp ground fennel seeds - ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried red chilli flakes, to taste
- 3 cans cannellini beans (425 ml cans), drained
- 1 - 2 sprigs thyme, fresh, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1593.2 kJ / 380.8 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 10.1 g
- Sód
- 669.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie Cookie Bars
50 dk
Challah
3h 10min
Broccoli Red Lentil Soup
25 min
Creamy Mango Ice Cream
2h 20min
Glazed Lemon Muffins
1h
Vegan Green Pea Fritters
20 min
Basil Peach Sorbet
10min
Mixed grain risotto
1 Std. 25 Min
Tuscan White Bean Stew
1h
Minted pesto with pea smash and poached eggs
30 min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5 min
Cilantro Lime Sauce
10min