Urządzenia i Akcesoria
Lentil loaf
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
15 slices
Składniki
-
brown rice170 g
-
linseed30 g
-
water1500 g
-
dried red lentils, split300 g
-
margarine vegan, for greasing
-
carrots cut into pieces300 g
-
red pepper cut into pieces150 g
-
onions cut into halves100 g
-
olive oil30 g
-
fine salt1 tsp
-
freshly ground black pepper½ tsp
-
sweet paprika powder1 tsp
-
curry powder1 tsp
-
mustard50 g
-
ketchup40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
7 g
Kalorie
644 kJ /
154 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Vibrant Vegan
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Quick Falafel
30min
Vegan Green Pea Fritters
20min
Pea and garden mint fritters
25min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Lentil Burgers with Beetroot Rolls and Vegan Mayonnaise
4h 20min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Tofu scramble
25min
Vegan Bean Burgers
1h 20min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Vegan Macaroni and Cheese
5h
Lentil bolognese
30min