Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 300 g ripe tomatoes, cut into pieces (2-3 cm)
- 100 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (2-3 cm)
- 1 tbsp dried mixed herbs (e.g. thyme, rosemary, marjoram, basil, parsley)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g eggplant, cut into pieces (2-3 cm)
- 200 g zucchini, cut into pieces (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 452.9 kJ / 107.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 567.3 mg
Alternatywne przepisy
Stuffed tomatoes
50 Min
Tagliatelle with porcini mushrooms
1 Std.
Slow cooked beans with walnut pesto (TM5)
20h 15min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1 Std. 5 Min
Sardines in parcels with green bean salad
Brak ocen
Eggplant rotolo
1h 40min
Mushroom quinotto
30 Min
Courgette omelette
40 Min
Lentil hotpot
12h 45min
Fish fillets with fresh corn polenta
1 Std. 5 Min
Zucchini soup
25 Min
Autumn vegetable gratin
50 Min