Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
brown onion cut into halves120 g
-
garlic cloves2
-
olive oil20 g
-
ripe tomatoes cut into pieces (2-3 cm)300 g
-
red capsicum deseeded and cut into pieces (2-3 cm)100 g
-
dried mixed herbs (e.g. thyme, rosemary, marjoram, basil, parsley)1 tbsp
-
salt1 tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
eggplant cut into pieces (2-3 cm)300 g
-
zucchini cut into pieces (2-3 cm)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
567.3 mg
Białko
3 g
Kalorie
452.9 kJ /
107.8 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
8.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tuscan bean soup
30 min
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1 godz. 40 min
Lentil hotpot
12 godz. 45 min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40 min
Minestrone
40 min
Zucchini soup
25 min
Vegetable soup
35 min
White zucchini and cannellini bean soup
25 min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 godz. 15 min
Sweet potato, parsnip and broccoli frittata
55 min
Asparagus risotto
40 min
Classic mushroom risotto
30 min