Creamy tomato and basil soup

Creamy tomato and basil soup

4.6 212 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • red onion cut into quarters
    120 g
  • red capsicum deseeded and cut into pieces (3-4 cm)
    1
  • garlic cloves
    3
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • raw cashews
    100 g
  • canned whole tomatoes
    800 g
  • filtered water
    500 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh basil leaves only, plus extra for garnishing
    2 sprigs
  • salt
    1 pinch
  • sugar
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 270.9 kcal / 1137.8 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 16.9 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...