Urządzenia i Akcesoria
Lentil bolognese
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
-
brown onion cut into quarters1
-
celery stalk cut into pieces1
-
garlic cloves3
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
dried thyme1 tbsp
-
dried oregano3 tsp
-
dried chilli flakes to taste (optional)2 pinches
-
olive oil40 g
-
cherry tomatoes cut into halves500 g
-
canned tomatoes400 g
-
canned lentils rinsed and drained (approx. 250 g after draining)400 g
-
sun-dried tomato pesto190 g
-
salt to taste½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
616.1 mg
Białko
7.1 g
Kalorie
937.3 kJ /
223.2 kcal
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
17.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min
Lentil and pumpkin pot pies
1 godz. 25 min
Vegetarian chilli
35 min
Butternut mac and cheese
45 min
Three-bean shepherd's pie
26 godz.
Vegetable chilli
50 min
Hearty lentil chilli
50 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 min
Mushroom bolognaise
45 min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Zucchini, lentil and coconut stew
30 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.