Urządzenia i Akcesoria
Tzatziki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
520 gram
Składniki
-
Lebanese cucumbers unpeeled, sliced lengthways and seeds removed2
-
sea salt1 tsp
-
garlic clove1
-
fresh dill or mint, leaves only, to taste3 - 5 sprigs
-
Greek-style natural yoghurt350 g
-
lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
-
extra virgin olive oil30 g
-
ground black pepper to taste1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 gram
Sód
253.3 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
260 kJ /
61.8 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Quinoa tabouli
12 godz. 40 min
Tuna dip
15 min
Gin-cured ocean trout salad
30 godz. 20 min
Chimichurri
5 min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 godz. 25 min
Pear and blue cheese salad with hazelnuts (Thermomix® Cutter)
15 min
Lemon and caper aioli
15 min
Caesar salad dressing
10 min
Guacamole
10 min
Hollandaise sauce
15 min
Saffron arancini
25 godz. 25 min
Steak tartare
10 min