Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Lebanese cucumbers, unpeeled, sliced lengthways and seeds removed
- 1 tsp sea salt
- 1 garlic clove
- 3 - 5 sprigs fresh dill or mint, leaves only, to taste
- 350 g Greek-style natural yoghurt
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 50 gram
- Kalorie
- 260 kJ / 61.8 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 253.3 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 min
Greek pita breads
1h 15min
Caesar salad dressing
10min
Guacamole
10min
Mustard balsamic vinegar dressing
10min
Tzatziki
20 min
Big Mac-style sauce
4h
Baked artichoke dip
35 min
French dressing
5min
Capsicum and sun-dried tomato dip
5min
Hommus
15 Min