![Tzatziki dip Tzatziki dip](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/39B4AE8C-08F9-4747-94BB-97BD01F48C6A/Derivates/E3221A86-6ED0-4AEF-A9FB-820885835D66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Lebanese cucumbers, unpeeled, sliced lengthways and seeds removed
- 1 tsp sea salt
- 1 garlic clove
- 3 - 5 sprigs fresh dill or mint, leaves only, to taste
- 350 g Greek-style natural yoghurt
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 50 gram
- Kalorie
- 260 kJ / 61.8 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 253.3 mg