![Tomato passata Tomato passata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8eda6cad-ac37-4b2d-a301-ae530757b4c1/Derivates/cb5944d2943e883f1402b6ac38c9133aebbd53e6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 onion, cut into halves
- 1000 - 1500 g tomatoes, cut into halves (see Tips)
- 1 ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1300 g
- Kalorie
- 2630.1 kJ / 628.6 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 17.1 g
- Sód
- 3556.5 mg
Alternatywne przepisy
Tomato relish
2h 10 min
Rich tomato relish
2h 15min
Spiced fruit loaf
2h 30 min
Traditional sausage rolls
50min
Whipped brie with fruit and nut caramel crunch
30 Min
Hot cross bun loaf
2h 40min
Tomato ketchup
1h 10min
Plum paste
1 Std.
Custard
10 min
Edna's lemon curd teacake
40 Min
Delicious lemon pudding
55 Min
Stewed apples
25 Min