Urządzenia i Akcesoria
Arrabbiata sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves to taste1 - 2
-
brown onion cut into halves1
-
fresh red chillies deseeded if preferred and cut into pieces1 - 2
-
olive oil30 g
-
canned crushed tomatoes400 g
-
fresh basil leaves only, roughly torn1 sprig
-
sea salt to taste2 pinches
-
ground black pepper to taste2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
147.2 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
408.5 kJ /
97.3 kcal
Tłuszcz
7.7 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cucumber and mint raita
30 min
Shakshuka
50 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Hommus
15 min
Guacamole
10 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1 godz. 15 min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 min
Smashed pea and bean dip
30 min
Neapolitan Sauce
1 godz.
Tomato pasta sauce
40 min