Wersje kompatybilne
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 100 g mąki żytniej, typu 720
- 120 g oleju rzepakowego
- 10 g miodu, płynnego
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 450 g wody
- 4 łyżki słonecznika łuskanego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 920.7 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 422.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50min
Bułeczki z dymką
3 Std. 20 Min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Precle nadziewane serem, salami i jalapeño
2h 15min
Mini tarty z porem
1h
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min
Tradycyjne bagietki
2h 30min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1sa 40 dk
Pizza „słońce”
1h 45min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50min