
Urządzenia i Akcesoria
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
18 kromek
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu650 g
-
soli3 ¼ łyżeczki
-
mąki żytniej typu 720100 g
-
oleju rzepakowego120 g
-
miodu, płynnego10 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
wody450 g
-
słonecznika łuskanego4 łyżki
-
ząbki czosnku3
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
cząbru, suszonego1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
220 kcal /
920.7 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
7.5 g
Węglowodany
33 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
422.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Rogaliki à la pizza
1 godz. 5 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Wytrawne „róże” z nadzieniem brokułowym
2 godz. 30 min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Tradycyjne bagietki
2 godz. 30 min