Wersje kompatybilne
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 100 g mąki żytniej, typu 720
- 120 g oleju rzepakowego
- 10 g miodu, płynnego
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 450 g wody
- 4 łyżki słonecznika łuskanego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 920.7 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 422.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2 godz. 15 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1sa 15 dk
Chlebek do odrywania z serem
1h 50min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1h 50min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 Std. 55 Min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1h 20min
Cebulowe bułki z oregano
1 Std.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 Min
Pizza „słońce”
1 Std. 45 Min
Chleb jabłkowy z płatkami owsianymi i tymiankiem
1 Std. 30 Min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1h 50min
Pomidorowy chlebek do odrywania
1h 50min