Wersje kompatybilne
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 3 ¼ łyżeczki soli
- 100 g mąki żytniej, typu 720
- 120 g oleju rzepakowego
- 10 g miodu, płynnego
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 450 g wody
- 4 łyżki słonecznika łuskanego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka cząbru, suszonego
- 1 łyżeczka bazylii, suszonej
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 920.7 kJ / 220 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 422.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowy chlebek do odrywania
1 godz. 50 min
Pizza „słońce”
1 godz. 45 min
Paluchy z boczkiem i cebulą
1 godz. 20 min
Pizza z szynką i nektarynkami
2 godz. 10 min
Chlebek do odrywania z serem
1 godz. 50 min
Wytrawne ślimaczki drożdżowe na patyku
1 godz. 50 min
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
1 godz. 20 min
Wieniec pszenno-orkiszowy z camembertem
1 godz. 50 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1 godz. 15 min
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 Std. 5 Min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min