Wersje kompatybilne
Baccalà in crosta di pistacchi, olio agli agrumi finocchi e melagrana
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 arancia
- 60 g di pistacchi salati sgusciati
- 1 rametto di barba di finocchio
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di olio extravergine di oliva
- ½ limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 600 g di baccalà ammollato e dissalato (4 tranci)
- 20 g di uvetta sultanina
- 100 g di bulbo di finocchio a fettine sottili
- 1 pizzico di sale
- 60 g di chicchi di melagrana
- 4 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1812.7 kJ / 433.3 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 27.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 6.8 mg
Alternatywne przepisy
Polpo su farinata di ceci
5 godz.
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1h
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2 Std.
Filetti di maiale ripieni alle prugne (Bimby Friend)
1h 20min
Baccalà panna e alloro sottovuoto
1h
Linguine con salsa di melagrana e gamberoni
1h
Mousse di baccalà e avocado
30 min
Baccalà con peperoni cruschi
50 min
Baccalà alla cappuccina
55min
Baccalà gratinato
1h
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1h 10min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min