![Éclair ai gamberetti saporiti Éclair ai gamberetti saporiti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/09ED5222-2A40-471B-96E5-AD65F77372A7/Derivates/69912d6c-6380-4bc2-b811-d357c464c2a9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di Parmigiano Reggiano
- 80 g di burro a pezzi
- 150 g di acqua
- 2 pizzichi di senape in polvere
- 1 - 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- ¼ di cucchiaino di sale
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Terminare la preparazione
- 240 g di gamberetti cotti
- 110 g di maionese
- 1 limone, la scorza grattugiata
- 25 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 ½ cucchiaini di senape di Digione
- 2 pizzichi di pepe di Cayenna macinato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 20 g di rucola
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 611 kJ / 147 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gazpacho alle fragole e mandorle
1h 20min
Gelatina di mele
2h 40min
Tartare di baccalà e salmone con salsa di soia ai tre pepi
30 min
Ravioli di seitan al vapore su crema di verza e patate
1 Std. 30 Min
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20 min
Cannoli di asparagi e prosciutto
55 min
Vol-au-vent con cruditès e gamberi
3h
Gelatina di ananas e zenzero
40 min
Crema alla lavanda con cereali croccanti al burro di arachidi (di Mirko Ronzoni)
30 min
Insalata di cozze e salsa al lime
40 min
Condimento allo yogurt arancia e semi di papavero
10min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1h