Fischsuppe mit Bulgur - Bulgurlu Balık Çorbası

Fischsuppe mit Bulgur - Bulgurlu Balık Çorbası

4.4 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Dill ohne Stiele
    1 Bund
  • Joghurt, 3,5% Fett
    60 g
  • Mehl
    20 g
  • Ei
    1
  • Zitronensaft
    20 g
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Staudensellerie in Stücken
    100 g
  • Bulgur grob (Pilavlık Bulgur)
    50 g
  • Wasser
    500 g
  • Gemüsebrühe (für 0,5 l)
    1 Würfel
    1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
    ½ TL Thymian, getrocknet
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Fischfilet in mundgerechten Stücken
    450 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 255 kcal / 1067 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...