Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Blattpetersilie, ohne Stiele
- 2 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 400 g breite, grüne Bohnen, frisch, in Stücken (3 cm)
- 2 Dosen stückige Tomaten (à 400 g)
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 439 kJ / 103 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Scharfer Weißkohltopf
1h
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Ratatouille-Salat
1h
Weiße Bohnen mit Salbei
14h
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14h
Gemüsegulasch
1h
Rosenkohl mit Kartoffeln und Tomatensauce
50min
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14h
Melanzani-Gemüse mediterran
35min
Kartoffelsalat Ägäis
50min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30min
Bulgur-Gemüse-Pilaw - Sebzeli Bulgur Pilavı
30min