Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- ½ Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 500 g Kartoffeln, in Stücken (3 cm)
- 300 g Zucchini, in Scheiben (1 cm)
- 200 g Auberginen, in Stücken (3 cm)
- 700 g Wasser
- 30 g Tomatenmark
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 250 g Tomaten, in Stücken
- 2 TL Paniermehl
- 50 g Feta, zerkrümelt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 989 kJ / 236 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 6.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone mit Kichererbsen
13 Std.
Gemüsesuppe mit Bulgur
45 Min
Orientalische Linsensuppe
30 Min
Borschtsch vegetarisch
1h 10min
Marokkanische Bohnensuppe
45 Min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 Min
Vegetarischer Eintopf
1 Std.
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 Std.
Bohneneintopf mit Feta
45 Min
Auberginen-Chili
25 min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Pistou
1 Std.
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min