Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz kamut grains, rinsed and drained
- 30 oz water, to soak
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces, plus extra to serve
- 16 oz zucchini, sliced in rounds (¼ in.), (approx. 2)
- ⅛ tsp ground black pepper
- ¼ tsp garlic powder
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz dry white wine
- 12 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp dried thyme
- 2 oz pine nuts
- 2 oz sun-dried tomatoes, in oil, julienned
- 1 oz unsalted butter, in pieces
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 830 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basic Black Beans
2 godz. 35 min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6h 5min
Vegan "Crab" Cakes
1 Std. 10 Min
Lentil Loaf
1 Std. 10 Min
Tuna Tapenade
5min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50min
Vegan "Beefy" Burger
1 Std. 40 Min
Vegan Caesar dressing
5min
Vegan Chocolate Cake
1h 55 min