![Kamut Risotto with Parmesan Zucchini Kamut Risotto with Parmesan Zucchini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1b998f50-b4e0-41fa-8f39-6411f9a4a2e4/Derivates/38c6d175-ac92-486e-ad1a-372013d0f5ae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 oz kamut grains, rinsed and drained
- 30 oz water, to soak
- 2 oz extra virgin olive oil, divided
- 3 ½ oz Parmesan cheese, cut into pieces, plus extra to serve
- 16 oz zucchini, sliced in rounds (¼ in.), (approx. 2)
- ⅛ tsp ground black pepper
- ¼ tsp garlic powder
- 4 oz red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 3 ½ oz dry white wine
- 12 oz vegetable stock
- ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp dried thyme
- 2 oz pine nuts
- 2 oz sun-dried tomatoes, in oil, julienned
- 1 oz unsalted butter, in pieces
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1950 kJ / 466 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 830 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegan Pistachio and Cardamom Ice Cream
12h 20min
Portuguese Fish and Potato Stew
45min
Baba Ghanoush
1 Std. 30 Min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40min
Spicy Asian Snow Peas
25 menit
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Hummus (Ilan Hall)
9sa 5 dk
Turkey, Asparagus and Goat Cheese Penne
35min
Turkey and Wild Rice Stuffed Peppers
1 godz. 45 min
Salmon Fillets with Orange Glaze, Buckwheat Risotto and Steamed Asparagus
40min
Hummus (TM5/TM6 Metric)
10 min
Sweet Potato and Zucchini Frittata
45min