Wersje kompatybilne
Herb Stuffing with Butternut Squash and Brussels Sprouts
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz extra virgin olive oil, divided, plus extra to grease
- 2 sprigs fresh rosemary (leaves only) (approx. 2 tsp)
- 1 tsp fresh sage leaves (approx. 4 leaves)
- 1 tsp fresh thyme (leaves only)
- 16 oz butternut squash, peeled and cubed (1 in.)
- 3 oz shallots, finely sliced (approx. 2 shallots)
- 16 oz Brussels sprouts, trimmed, halved
- 5 oz apple, diced
- salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 6 oz onion, quartered
- 4 ½ oz celery, diced
- 14 oz bread slices, cubed (1 in.)
- 12 oz vegetable stock
- 1 oz dried cranberries
- 1 oz chopped walnuts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baked Salmon Cakes with Corn Salsa
45 min
Apple Cranberry Chutney
1h 5min
Sweet Potato Casserole with Labne and Dukkah (Bill Yosses)
24 Std. 55 Min
Collard Greens
1h 5min
Mushroom and Artichoke Dip
25min
One-Pot Barley and Vegetables
1h 10min
Mushroom Walnut Pâté
5min
Tuna Tapenade
5min
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Acorn Squash Gratin
1 Std. 55 Min
Maple Cranberry Gingerbread
1h 25min