Acorn Squash Gratin

Acorn Squash Gratin

4.9 17 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 portions

Składniki

  • non-stick spray oil
  • acorn squash halved, seeds removed (approx. 2-3)
    64 oz
  • Parmesan cheese cubed
    3 oz
  • Gruyère cheese cubed
    3 oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • unsalted butter cubed
    1 oz
  • yellow onions in pieces
    8 oz
  • garlic cloves
    3
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ⅛ tsp
  • baby spinach divided
    8 oz
  • cream cheese softened and cubed
    4 oz
  • heavy whipping cream
    3 oz
  • red bell pepper de-seeded, de-stemmed, sliced (¼ in.)
    1
  • pumpkin seeds to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 327 kcal / 1368 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...