Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz Parmesan cheese, cut into cubes (¾ in.)
- 8 sprigs fresh mixed herbs (e.g. rosemary, sage, thyme), leaves only, plus extra to garnish
- 53 oz water
- 5 ½ oz uncooked quinoa
- 2 garlic cloves
- 1 yellow onion (approx. 5.5 oz), cut in half
- 1 oz sun-dried tomatoes, in oil, lightly drained
- 1 tbsp olive oil
- 15 pitted black olives, sliced
- 1 tbsp capers
- 2 oz pine nuts, toasted
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 6 mixed bell peppers (small-medium), seeds and tops removed (approx. 6 oz ea)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3988.6 kJ / 953.3 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 207.1 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 76.7 g
- Sód
- 337 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai Peanut Crunch Salad
30 dk
White Bean Quinoa Risotto with Roasted Brussels Sprouts
55 dk
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Broccoli Red Lentil Soup
30 dk
Apple Wild Rice
50min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 dk
Greek Lentils and Rice
40min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 dk
Quinoa Salad with Strawberry Vinaigrette
25 dk
Mediterranean Farro Salad
1 godz. 35 min
Southwest Quinoa
40min
Risotto with Spinach and Peas
30 dk