Wersje kompatybilne
Maccheroncini al forno con melanzane e pomodorini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 250 - 300 g di mozzarella sgocciolata, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 350 g di pasta secca corta tipo maccheroncini
- olio per frittura
- 500 di melanzane a cubetti (1-2 cm)
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2859 kJ / 683 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 47.8 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Pasta al pomodoro e peperoni
30min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Carbonara vegetariana
30min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min.
Torta salata ai peperoni, melanzane e capperi
1h 30 min.
Cavatelli pomodori e caciocavallo
1h 30 min.
Lasagne alla parmigiana
3h 25 min
Pasta ‘ncasciata
1h 55min
Spaghetti alla "Norma"
1h 30 min.
Timballo di riso alla siciliana
1h 30 min.
Pasta al forno veloce
45 min.