Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 500 g di acqua
- 60 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a tocchetti (2 cm)
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pancetta a cubetti
- 250 g di zucchine a cubetti (1 cm circa)
- 320 g di spaghetti
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1605.6 kJ / 383.5 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 703.5 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Fusilli e melanzane
25min
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Penne cremose Gorgonzola e carote
20 min
Linguine alla carbonara di zucchine
30min
Penne risottate con verdure
35min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30min
Tagliatelle con yogurt, zucchine e zafferano
30min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min