Penne al sugo di calamari

Penne al sugo di calamari

4.1 69 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 250 g di cipolla in quarti
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di anelli di calamaro
  • 1 foglia di alloro secca
  • 1 cucchiaino di sale
    ½ dado di brodo di pesce
  • 180 g di acqua
  • 80 g di vino rosso
  • 1 cucchiaio di basilico fresco le foglie lavate ed asciugate
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 200 g di pasta secca tipo penne
  • 1 cucchiaio di prezzemolo fresco per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 353 kcal / 1473 kJ
Białko 23.3 g
Tłuszcz 9.6 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...