Sedanini al forno alla mediterranea

Sedanini al forno alla mediterranea

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porzioni

Składniki

  • 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 350 g di pasta secca tipo sedanini
    350 g di pasta secca, tipo penne o tortiglioni
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di acciughe fresche pulite, divise in filetti e asciugate su carta assorbente
  • 250 g di pomodori ciliegino a metà
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 30 g di pane tipo pugliese a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
    30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 396 kcal / 1658 kJ
Białko 23.1 g
Tłuszcz 13.3 g
Węglowodany 49.2 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...