Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
-
350
g di pasta secca tipo sedanini
lub 350 g di pasta secca tipo penne o tortiglioni - 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di acciughe fresche pulite, divise in filetti e asciugate su carta assorbente
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 250 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 30 g di pane tipo pugliese a pezzi (2-3 cm)
-
30
g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
lub 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1658 kJ / 396 kcal
- Białko
- 23.1 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 13.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamarata, spigola e Pachino
30 Min
Tagliatelle mediterranee
35 dk
Gomiti, olive e acciughe
30 Min
Penne alla puttanesca
35 dk
Penne integrali con capperi e olive
30 Min
Pappardelle al forno con ragù di carne e ricotta
1sa 30 dk
Penne all'arrabbiata
20 min
Bucatini all'amatriciana
45 dk
Spaghetti al tonno
40 Min
Pasta sfiziosa
30 Min
Spaghettini ai peperoni
50 dk
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 dk