Bavette con scampi all'arancia

Bavette con scampi all'arancia

4.5 25 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g di mandorle senza la pelle
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 8 scampi interi
  • 40 g di liquore all'arancia
  • 2 pizzichi di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 300 g di pasta secca tipo bavette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 540 kcal / 2259 kJ
Białko 24.5 g
Tłuszcz 26.4 g
Węglowodany 54.7 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...