Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di mandorle senza la pelle
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 scampi interi
- 40 g di liquore all'arancia
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- 300 g di pasta secca tipo bavette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2259 kJ / 540 kcal
- Białko
- 24.5 g
- Węglowodany
- 54.7 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli risottati alle seppie
40 Min
Calamarata, spigola e Pachino
30 Min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35 Min
Risotto al nero di seppia
35 Min
Linguine ai gamberoni
30 Min
Linguine con scampi al limone
20 min
Polenta al nero di seppia con ragù di calamari
1 godz. 20 min
Calamaretti ai pistacchi
30 Min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35 Min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Linguine al nero di seppia
45 Min
Penne al sugo di calamari
40 Min