Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di olive Kalamata denocciolate
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di cipolle in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di farina tipo 00
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 180 g di peperoni rossi arrostiti (in scatola)
- 1 cucchiaino di paprika dolce
- 600 g di petto di pollo, senza pelle, a dadini (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe macinato fresco, a piacere
- 1 dose di pasta sfoglia (275 g)
- 1 tuorlo d'uovo, leggermente sbattuto, per spennellate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1612 kJ / 385 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tacchino in agrodolce
1h 10min
Polpettine al curry
55 Min
Stufato di vitello
1h
Tortine dell'amore
1 godz. 40 min
Crema di mais e pollo e terrine di broccoli
1 godz. 25 min
Salsa satay
20 min
Pasticcio di carne e mele in crosta
2 godz. 40 min
Tasche di maiale alla frutta secca e ginepro
50 Min
Carbonade
2 godz. 10 min
Filetto di pollo con salsa Gravy
2 Std. 5 Min
Pollo speziato all'arancia con riso basmati all'uvetta
1 godz. 20 min
Lonza alla senape
1 Std. 5 Min