Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di gamberi crudi, sgusciati e puliti, a tocchetti (1 cm circa)
- 150 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 800 g di latte intero a temperatura ambiente
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato, a piacere
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
- pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 295 kJ / 71 kcal
- Białko
- 1.65 g
- Węglowodany
- 4.08 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti farciti
1h 50min
Frittelle di patate
45 Min
Ravioli di patate e gamberi
1h 20min
Delizia alla fragola di Plougastel
4sa 55 dk
Girelle allo zafferano con pesce spada
8 godz.
Crêpe con capesante e porri
Brak ocen
Crocchette di pesce alla menta
10 godz.
Crocchette di gamberoni
10 godz.
Bomboloni salati
3 godz. 20 min
Fagottini di granchio
35p
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 Min
Crocchette di tonno
10 godz.