Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale grosso + q.b.
- 100 g di crescenza a pezzi
- 150 g di olive verdi denocciolate
- 320 g di pasta tipo ditalini (cottura 10 minuti)
- 150 g di prosciutto cotto a dadini
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Casarecce risottate al limone
30 Min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35 Min
Sedanini risottati alla carbonara (1 porzione)
30 Min
Caserecce allo sgombro e limone
30 Min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45min
Pasta pomodoro, prosciutto e salame piccante
45min
Pasta di riso primavera risottata (senza glutine)
45min
Rigatoni affumicati
25min
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min