![Pasta sfiziosa Pasta sfiziosa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/77BB368E-6279-4E65-9A0E-BD83610E3EBE/Derivates/B4DBECBB-BF0C-4B30-A654-4DE1ABBA3BC0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino colmo di sale grosso + q.b.
- 100 g di crescenza a pezzi
- 150 g di olive verdi denocciolate
- 320 g di pasta tipo ditalini (cottura 10 minuti)
- 150 g di prosciutto cotto a dadini
- 1 pizzico di pepe nero macinato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli tricolore
30 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Tagliatelle mediterranee
35min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Pasta integrale con toma Piemontese filante
30 Min
Farfalle alle olive e mozzarella
30 Min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35min
Farfalle risottate panna e prosciutto (1 porzione)
30 Min
Gomiti, olive e acciughe
30 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Rigatoni affumicati
25 dk
Penne in crema di Parmigiano e zafferano
30 Min