Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchine a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di peperoni rossi a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di mozzarella a cubetti
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe + q.b.
- 1 pizzico di basilico secco
- 6 petti di pollo (circa 800 g)
- 1 cucchiaino di sale alle verdure
- 100 g di zucchine
- 200 g di peperoni rossi (circa 2)
- 1 peperone giallo
- 600 g di acqua
- 400 g di patate a fettine
Salsa
- 1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo)
- 30 g di farina
- 30 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 62 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Medaglioni di carne con patate
45 min.
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50 min.
Polpette croccanti di tacchino e lenticchie
1h
Filetti di sogliola al vino in salsa di funghi
50 min.
Involtini di vitello
35min
Involtini di scottona
1h 10 min.
Pollo, pancetta e olive
35min
Rotolini di tacchino
1h
Petto di pollo con crema di zucchine
40 min.
Involtini al pomodoro
55 min.
Merluzzo agli aromi, con zucca e patate
35min