![Pasta alla bagossa Pasta alla bagossa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3f1cec2b-89e9-483d-a278-d53da85d5ba7/Derivates/afd0ddc3-8503-424f-9b7e-b2689b508690.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g di formaggio Bagoss a pezzi (2-3 cm)
lub 150 g di formaggio tipo Bitto a pezzi (2-3 cm) - 100 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di salsiccia di maiale fresca, sgranata
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro - 1200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca corta tipo penne rigate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3056.4 kJ / 730 kcal
- Białko
- 29.5 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 623.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla carbonara
30min
Farfalle al sugo di piselli e prosciutto
45 Min
Spaghetti alla carbonara
30min
Spaghetti al vino rosso
30min
Farfalle risottate con tacchino al profumo di rose e limone
40min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25 Min
Spaghetti alla chitarra con piselli e curcuma (vegan)
50min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45 Min
Spaghetti pomodoro e speck
35 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25 Min