![Salsiccia al primitivo Salsiccia al primitivo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E81BB3F1-F2CD-4E4A-803F-7D4343F0AA68/Derivates/6BBCCA63-C439-4222-A35E-1717CC99CCB1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di vino rosso, tipo primitivo
- 2 chiodi di garofano
- 2 foglie di alloro fresche, lavate (o secche)
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di salsiccia, tipo a punta di coltello
- 10 g di burro
- 10 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2213 kJ / 526 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 min
Pollo alla cacciatora
50 dk
Pollo al limone
50 dk
Salsiccia, patate e broccoli sottovuoto
3 godz. 55 min
Scaloppine di vitello al limone
25 min
Friarielli e salsiccia
50 dk
Involtini di cotica al sugo
1h 10 min.
Sauté di champignon, zucchine e prosciutto
25 min
Scaloppine alla pizzaiola
25 min
Salsiccia e cardoncelli
55 min
Pollo in umido ai funghi
50 dk
Straccetti di vitello al vino bianco
30 min