Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di cipolla in quarti
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- ½ bustina di zafferano in polvere
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 250 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1000 g di cozze fresche pulite e spurgate
- 4 fette di pane pugliese
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 godz. 5 min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Astice in bella vista
1h 15min
Pepata di cozze
55min
Blanquette di salmone e funghi porcini
50min
Gamberoni con chips di patate viola e timo
50min
Gamberi alla guineana
25min
Zuppetta di crostacei
40min
Cozze alla Medoc
50min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50min