![Tagliatelle salsiccia e peperoni Tagliatelle salsiccia e peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BE655A5D-43D6-4EF9-9C73-99C6CA270F06/Derivates/FCEEC16B-37F1-435E-BBF4-B05495BFE18C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di petti di pollo a listerelle (1 cm)
- 100 g di salsicce di maiale affumicate, a pezzi
- 100 g di vino bianco secco
-
1
dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 550 g di acqua salata
- 1 peperone verde pulito a listerelle sottili (1 cm)
- 1 peperone giallo pulito a listerelle sottili (1 cm)
- 250 g di pasta all'uovo tipo tagliatelle colorate
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2540 kJ / 607 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mezze maniche affumicate
25min
Pasta patate e speck
40min
Fusilli ai peperoni e pancetta
40min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35min
Pasta ricotta e pomodorini
30min
Pasta con salmone e spinaci
55 Min
Cavatelli di 'nduja al pomodoro e fagioli
55 Min
Pasta pomodoro ricotta e mortadella
25min
Rigatoni capricciosi
1h
Farfalle ai peperoni e tonno
50 мин.
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Carbonara di zucchine, fagiolini e pancetta
45min