Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
- 100 g di cipolla rossa di Tropea a fettine
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b. per condire
- 30 g di passata di pomodoro
- 3 foglie di basilico fresche
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 240 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2381 kJ / 569 kcal
- Białko
- 33.9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli risottati alle seppie
40 min.
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Linguine ai gamberoni
30min
Linguine con scampi al limone
20 min.
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min.
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min.
Spaghetti cozze e gamberi
25 min.
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min.
Penne al ragù di polpo
1h
Paccheri zucca e gamberoni
50 min.
Pasta risottata alle vongole
1h