Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crosta di pane
- 5 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua
- 500 g di farina di forza (o manitoba)
- 1 cucchiaino di sale
Polpettone
- 50 g di acciughe sott'olio
- 700 g di carne trita di manzo
- 100 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- olio extravergine di oliva q.b.
- 500 g di acqua
- 150 g di prosciutto crudo a fette
Emulsione
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 20 g acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3403.2 kJ / 813.4 kcal
- Białko
- 47.8 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 40.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 1921.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette al sugo
45min
Polpettone classico
1h 15 min
Medaglioni alla pizzaiola
40min
Polpettone in crumble fragrante
1h
Quiche svuotafrigo
40min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Piccoli polpettoni in crosta
1小时 10 分钟
Pollo, formaggio e prosciutto
30 分钟
Polpettone di carne ai funghi
1小时 30 分钟
Bocconcini di pollo al latte e formaggio
30 分钟
Piccoli tramezzini farciti
50 分钟
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1h