Wersje kompatybilne
Alici marinate all'arancia e limone con peperoni
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di alici, adatte al consumo a crudo (vedi consigli)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di succo di arancia
- 70 g di succo di limone
- 500 g di acqua
- 180 g di peperoni rossi a listarelle (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 2297 kJ / 549 kcal
- Białko
- 52.8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coniglio ai carciofi
1h 25min
Spigole all'acqua pazza
30 min
Antipasto di alici agli agrumi
2sa 10 dk
Pesce spada agrumato
35 min
Faraona ai funghi porcini
1sa 10 dk
Pepata di cozze
55 min
Cozze ripiene
1h 30min
Coniglio alla mediterranea
50 min
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Zuppa di pesce misto
40min
Pescestocco alla messinese
30 min
Moscardini al limone
30 min