Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de biscuits speculoos
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 150 g de lait concentré sucré
La ganache
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de pistaches, décortiquées et émondées, non salées
- Wartości odżywcze
- na 1
- Kalorie
- 527 kJ / 126 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Mousse vanille-pomme
7sa
Rochers coco-chocolat
20 dk
Tarte au citron destructurée
20 dk
Pannacotta aux 3 chocolats
2sa 30 dk
Saucisson au chocolat blanc
5h 15min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 godz. 30 min
Carrés gourmands au beurre de cacahuète
2h 50min
Bavarois poire-chocolat
14h 30 min
Tarte au citron destructurée
20 dk
Entremets façon tiramisu
5sa
Bouchées caramel-chocolat
4 godz. 45 min
Délice pomme-speculoos
12h