Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 250 g de biscuits speculoos
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 150 g de lait concentré sucré
La ganache
- 100 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 50 g de pistaches, décortiquées et émondées, non salées
- Wartości odżywcze
- na 1
- Kalorie
- 527 kJ / 126 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
Alternatywne przepisy
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Tarte au citron destructurée
20min
Le drômois
12h 45min
Crème à la pâte de speculoos
2 Std. 40 Min
Verano
12h 45min
Pannacotta au lemon curd
1h 45min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20min
Mousse vanille-pomme
7h
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30min
Bouchées caramel-chocolat
4u. 45min
Entremets façon tiramisu
5h
Délice pomme-speculoos
12 godz.