Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- 100 g de chocolat, détaillé en morceaux
- 10 biscuits speculoos
- 70 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 80 g de beurre fondu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969.8 kJ / 232.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 169.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème au praliné
2 Std. 20 Min
Tarte sans cuisson aux fraises et speculoos
45 Min
Moelleux coco et cœur coulant chocolat
2 godz. 30 min
Cake fondant au chocolat
35 Min
Rochers feuilletés au praliné
1 godz. 5 min
Tartelette au foie gras
3h 30min
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Cookies choco-speculoos
30min
Moelleux vapeur choco-noisette
50 Min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Gâteau au chocolat et au mascarpone
35 Min