Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 50 g de sucre glace maison, vanillé (voir "Conseil(s)")
- 200 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 50 g de beurre demi-sel froid, coupé en dés
- 3 c. à soupe d'eau froide
Le décor des mikados
- 80 g de chocolat blanc, à pâtisser, détaillé en morceaux
- 120 g de chocolat noir, à pâtisser, détaillé en morceaux
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 30 g de noisettes décortiquées
- 30 g de pralines roses
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 412 kJ / 99 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barquettes à la fraise
35min
Meringues fantômes
3 Std. 30 Min
Sablés au chocolat
50min
Comme un biscuit BN®
1h 30min
Sablés choco-coco
45min
Palmiers maison
1h 30min
Goûters fondants au chocolat
1h
Roses des sables
45min
Sablés léopard
1 Std. 15 Min
Biscuits fourrés type Oréo®
1 Std. 15 Min
Cookies aux 3 chocolats
50min
Brookie
1h