Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpo
- 500 g di acqua
- 5 g di sale
- 700 g di polpo fresco (vedere consigli)
Farinata
- 150 g di farina di ceci
- 450 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 120 g di pomodorini ciliegia, a metà
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- fiori edibili q.b. per servire
- di sale in cristalli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 565.9 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1h
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Gamberoni con avocado e yogurt
35min
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
1小时 30 分钟
Fumetto di gamberi speziato
35min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1h 35min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45min
Baccalà croccante con friarielli piccanti
1h
Insalatina di calamari e pepe rosso
1h
Sfoglie di mais con quenelle di baccalà e acciughe
1小时 30 分钟
Crema di ceci con vongole
40min
Crema di patate con polpo
1h