![Polpo su farinata di ceci Polpo su farinata di ceci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9a5d2860-187b-4c6d-b865-358dd4674016/Derivates/9a021a49-6bfc-4d9c-9adb-59c8d9c96362.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpo
- 500 g di acqua
- 5 g di sale
- 700 g di polpo fresco (vedere consigli)
Farinata
- 150 g di farina di ceci
- 450 g di acqua
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 5 g di sale
- 1 pizzico di pepe
Terminare la preparazione
- 120 g di pomodorini ciliegia, a metà
- 40 g di olive taggiasche denocciolate
- fiori edibili q.b. per servire
- di sale in cristalli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 565.9 kJ / 135.3 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 1 mg
Alternatywne przepisy
Turbante di branzino in scorza d'arancia e pepe rosa con gamberi di Santa Margherita
1u.
Baccalà e mazzancolle su crema di spinaci
35 Min
Bocconcini alla curcuma con gamberi e stracciatella
2 Std.
Capesante su purea di zucca, anacardi e porro croccante
1u.
Insalatina di calamari e pepe rosso
1u.
Crema di ceci con cozze piccanti
30 Min
Crema di ceci con vongole
40 Min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1 godz. 35 min
Vellutata di zucca e scampi
2 Std.
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 Min
Baccalà su crema di cime di rapa piccanti e olio all'aglio (di Marisa Maffeo)
1 Std. 10 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1u.