Polpo su farinata di ceci
TM5 TM31 TM6

Polpo su farinata di ceci

4.5 (13 ocen)

Składniki

Polpo

  • 500 g di acqua
  • 5 g di sale
  • 700 g di polpo fresco (vedere consigli)

Farinata

  • 150 g di farina di ceci
  • 450 g di acqua
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe

Terminare la preparazione

  • 120 g di pomodorini ciliegia, a metà
  • 40 g di olive taggiasche denocciolate
  • fiori edibili q.b. per servire
  • di sale in cristalli

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
565.9 kJ / 135.3 kcal
Białko
14.3 g
Węglowodany
5.6 g
Tłuszcz
5.9 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Błonnik
0.9 g
Sód
1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy