Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g di sale grosso
- 1 cucchiaino di rosmarino secco
- 1 spicchio di aglio
- 1 foglia di salvia secca
- 1 foglia di alloro secca
- 2 bacche di ginepro
- 1 filetto di maiale (700 g circa)
- 100 g di prugne secche denocciolate
- 200 g di cipolle rosse a fettine (0.5 cm circa)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di vino bianco tipo Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1217 kJ / 291 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Filetto di maiale ripieno alle prugne (TM6)
3h 10min
Filetto di maiale in salsa e contorno di carote (TM6)
45 Min
Filetti di maiale ripieni alle prugne (Bimby Friend)
1 godz. 20 min
Arrosto di maiale ripieno con porri e noci
1 Std. 30 Min
Roastbeef in salsa verde con patate
40 Min
Filetto di maiale con salsa ai funghi
1h
Filetto di maiale all’uva
1 Std. 15 Min
Filetto di maiale ripieno di datteri con salsa allo scalogno
35 Min
Coniglio alla ligure
3 godz. 20 min
Roastbeef in salsa verde
40 Min
Fesa di tacchino al curry
1h
Vitello tonnato (per 2 persone)
5 Std. 35 Min