![Polpette al cotechino su crema alle patate viola Polpette al cotechino su crema alle patate viola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/38293d3a-667a-4620-8862-862f39964799/Derivates/bb9f1f04-0644-46f9-953b-d3e973f055c5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle pelate
- 120 g di cotechino cotto, a pezzi
- 65 g di pane raffermo, precedentemente ammollato nel latte e ben strizzato
- 1 uovo
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di pepe
- 2 pizzico di sale
- 50 g di pangrattato (opcjonalnie)
- 100 g di patate viola, pelate e a pezzi
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di latte + q.b. per ammollare
- 50 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di cipolle e timo
1h
Salsa al cioccolato
10min
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2h
Cheesecake arachidi e caramello
2h 30min
Trittico d'autore
2h
Blinis al pepe con crema di carciofi
1h
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2h
Girelle allo zafferano con pesce spada
8 godz.
Mousse di Gorgonzola e datteri
20min
Mini cheesecake salate al basilico
3h 30min
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45min