Urządzenia i Akcesoria
Macedonia calda di mele con zabaione alla cannella
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni
Składniki
-
4 mele Golden Delicious sbuccciate, a tocchetti
-
succo di limone
-
500 g di acqua
-
80 g di vino bianco
-
60 g di Marsala
-
½ cucchiaino di cannella in polvere
-
120 g di zucchero
-
1 uovo
-
3 tuorli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
24.3 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
1149.6 kJ /
274.8 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
50.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spritz ai lamponi
15 min
Indivia con insalata Waldorf
30 min
Ananas insaporito (400 g)
20 min
Ananas insaporito (200 g)
15 min
Mele insaporite (400 g)
15 min
Mele insaporite (200 g)
15 min
Zabaione (TM6)
15 min
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2 godz. 30 min
Bicchierini capresi
30 min
Tomino con coulis di fichi
55 min
Pere sciroppate al cacao e amaretto
40 min
Dolce di mele in vasocottura
1 godz.