Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta al vino
- 100 g di vino bianco
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
Farcitura
- 5 g di burro
- 8 capesante, il frutto lavato e tamponato con carta assorbente
- 300 g di acqua
- 150 g di cipolle borettane in quarti
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova
- 1 tuorlo
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 1 pizzico di pepe nero in polvere
- 1 cucchiaino colmo di sale
Terminare la preparazione
- 200 g di Fontina a fettine sottili
- 2 rametti di timo fresco, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 23.3 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Antipasto piemontese
25min
Cheesecake in vasetto
4 Std.
Torta rustica alle mandorle e agrumi
45 min
Parmigiana di sedano rapa
2 godz.
Salatini di pasta sfoglia con tris di creme ai pepi
2 godz.
Cheesecake raw alle fragole
6h 50min
Pizza ai quattro formaggi
1 godz. 40 min
Mini bonet
2 godz.
Delizia alla fragola di Plougastel
4h 55min
Cannelloni di pesce con crema di cavolfiore
1 godz. 30 min
Pesche a cottura lenta gratinate al cioccolato e amaretto
2 Std. 30 Min
Bonèt
2 godz.