Torta salata con capesante e borettane

Torta salata con capesante e borettane

3.0 2 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 porzioni

Składniki

Pasta al vino
  • 100 g di vino bianco
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • 300 g di farina tipo 00 + q.b.
Farcitura
  • 5 g di burro
  • 8 capesante il frutto lavato e tamponato con carta assorbente
  • 300 g di acqua
  • 150 g di cipolle borettane in quarti
    150 g di cipolle, borettane confezionate, in agrodolce e in quarti
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 4 uova
  • 1 tuorlo
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 1 pizzico di pepe nero in polvere
  • 1 cucchiaino colmo di sale
Terminare la preparazione
  • 200 g di Fontina a fettine sottili
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 343 kcal / 1435 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 23.3 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...