Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli

Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli

4.8 39 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di pomodorini ciliegia a metà
    250 g
  • di sale
    2 pizzico
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • di zucchero di canna
    1 cucchiaino
  • spicchio di aglio
    2
  • di basilico fresco spezzettate
    3 foglie
  • di olio extravergine di oliva
    80 g
  • di taralli
    50 g
  • di farina di semola di grano duro
    300 g
  • di acqua
    160 g
  • di nero di seppia liquido
    4 g
  • mazzancolle (vedere consigli)
    12
  • peperoncino piccante fresco
    1
  • di paprika dolce
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 383.3 kcal / 1603.5 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 64.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 1.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...