Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli

Spaghetti alla chitarra al nero su carpaccio di gamberi e crumble di taralli

4.8 39 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di pomodorini ciliegia a metà
  • 2 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di origano secco
  • 1 cucchiaino di zucchero di canna
  • 2 spicchio di aglio
  • 3 foglie di basilico fresco spezzettate
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di taralli
  • 300 g di farina di semola di grano duro
  • 160 g di acqua
  • 4 g di nero di seppia liquido
  • 12 mazzancolle (vedere consigli)
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • ½ cucchiaino di paprika dolce

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 383.3 kcal / 1603.5 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 2.7 g
Węglowodany 64.6 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 1.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...